Information & tips

copyright @ zandrak.se 2016

zandra.k

FÄRG, FORM & FOTO

INFORMATION INFÖR FOTOGRAFERING

 

FÖRBEREDELSER

 

För att få ett lyckat resultat är det bra med några enkla förberedelser. Det är viktigt att tiden på dagen är den rätta så att barnen inte är hungriga eller trötta. Vid fotograferingen tar vi många olika bilder och det finns möjlighet till flera klädbyten. Tänk på bekväma kläder, helst ej svart, undvik stora reklamtryck eller mycket och stora mönster, jeans är alltid rätt. Ta gärna med lite dricka och kanske en banan i fall det skulle behövas lite extra energi.

 

Kläder då?

 

Välj gärna bekväma kläder som ni trivs i. Kläderna gör mycket för bilderna och ert uttryck. Ljusa, neutrala färger gör sig bra på bilder, undvik så gott det går stora reklamtryck eller mycket och stora mönster. Är ni en familj som fotas så får ni gärna ha liknande färger, men det är ni som bestämmer!

 

Vid gravidfotografering är det bra om du har förberett med kläder och passande underkläder (om du vill ta såna bilder) -och tänk gärna på att klippa bort eventuella lappar om underkläderna är något genomskinliga.

 

 

FOTOGRAFERINGEN

 

Fotografering i min dagsljusstudio innebär Att man använder man det naturliga ljuset. Ibland får man komplettera upp med dagsljuslampor. Men det absolut viktigaste är att man inte använder någon form av blixtar som annars är vanligt vid studiofotografering. Inför fotograferingen riggar jag upp en studio hemmavid där ni även kan använda leksaker och attiraljer som rekvisita. Finns det några speciella önskemål om rekvisita får ni mer än gärna medta det! När det gäller fotografering i dagsljusstudio har jag tid på vardagar från 10.00 – 15.00.

 

 

EFTERÅT

 

När vi är färdiga med fotograferingen återkommer jag inom 10 dagar med era bilder på ett webbgalleri, där ni i ytterligare 5 dagar i lugn och ro kan gå igenom era bilder och välja ut de ni vill ha innan jag behöver svar. Ni väljer själva vad ni vill beställa i form av förstoringar, collage och album eller om det finns önskemål om några bilder exempelvis ska vara svartvita. Jag levererar bilderna efter att fakturan blivit betald.

 

Leveranstid?

 

När fakturan är betald påbörjar jag era bilder och ni har de oftast inom 14 dagar från att jag har sett betalningen på mitt konto.

 

Hur är det med copyrighträtt o s v?

 

Jag som fotograf äger alltid bilderna jag tar. När ni ex köper digitala filer av mig, då köper ni framkallningsrätten så ni fritt kan framkalla hur många exemplar ni vill av en bild! Vi skriver alltid avtal om hur ni får använda bilderna och att jag får lov att använda bilderna i min marknadsföring.

 

 

VAD MAN BETALAR FÖR

 

Jag förbereder alltid inför en fotografering. Tömmer minneskorten, laddar kameran, riggar studion. Kanske behöver jag fixa någon rekvisita. Ska vi fota utomhus, kör jag till den valda platsen gratis, om ni håller er inom Piteå kommun, vill säga.

Sen har vi (förhoppningsvis!) en härlig och rolig stund med lite skratt och massor av fina bilder! När jag kommer hem börjar urvalsprocessen! Ladda över bilder, gallra ur alla era bästa bilder. Oftast gör jag någon snabb redigering innan jag lägger upp dom i ett webbgalleri där ni i lugn och ro kan välja ut era bilder. Sen får jag tillbaka ert urval, och då fortsätter jag med redigeringen. Till varje beställd bild bjuder jag på lågupplösta bilder som passar utmärkt för Facebook, blogg, hemsida. Givetvis även de fullt bearbetade. Priset inkluderar inte bildmaterial.

 

 

SIST MEN INTE MINST...

 

Alla bilder levereras i filformatet JPG och har fria framkallningsrätter. Bilder får ej ändras efter leverans. Vill ni använda bilderna offentligt ska alltid “foto: Zandra Claeson” alt. “foto: www.zandrak.se” anges.

 

follow us on: